Çiğ Sütün Faydaları Nedir? Nasıl Tüketilir?

29-04-2021 10:35
Çiğ Sütün Faydaları Nedir? Nasıl Tüketilir?

Çiğ Süt Nedir, faydaları nelerdir, nasıl tüketilmelidir, nasıl saklanır?



Çiğ Süt Nedir


İnsanlığın ilk besin maddesi olan süt vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Doğumumuzdan itibaren kullanmaya başladığımız bu sağlık iksiri ilk olarak bağışıklığımızı güçlendirdi, gelişimimizi sağladı, hastalıklardan korudu ve zararlı patojenlere karşı savaştı.


Her yaş grubunun tüketmesi gereken çiğ süt (inek, koyun, keçi ve manda gibi hayvanlarımızdan) herhangi bir pastörizasyon işleminden geçirilmemiş, tüm yağ asitlerinin ve vitaminlerin korunduğu halidir. Soğuk zincir bozulmadan kaynatılarak tüketilmesi gerekmektedir. Çiftliğimiz Ari işletme sertifikalı olduğundan güvenle içebilir, ev yoğurdu, tatlı ve peynir yapabilirsiniz. 


Çiğ Sütün Faydaları Nelerdir?


Çiğ süt diğer pastörize ve UHT sütler gibi çok yüksek ısılara çıkarılmadığından içerisindeki vitamin, mineral ve vücuda yararlı bakteri içerisinde barındırır. 


  • Çiğ Süt, bağışıklık sistemimizin güçlenmesinde büyük bir önem sahiptir.
  • İçeriğindeki kaybetilmemiş vitamin ve mineraller sayesinde hastalıklara karşı vücudumuzun direncini en yüksek seviyede tutar.
  • Diş ve kemik gelişiminde önemli bir role sahip olan çiğ süt, ilerleyen yaşlarda da kemik rahatsızlıklarını önlemede etkilidir.
  • Çiğ süt herhangi bir kimyasal işlemden geçmemiş, doğal ve katkısızdır. 
  • A grubu vitaminleri içinde barınıdırır. İçeriğindeki çinko sayesinde cilt üzerinde nemlendirici bir etki yaparak cildi yaşlanmaya ve yıpranmaya karşı korur.
  • Çiğ süt vücuttaki kötü kolesterol oranında düşüş yapar, kalp ve damar sağlığı için çok faydalıdır.


Çiğ Süt Nasıl Tüketilir?

Ari işletme sertifikasına sahip Helke çiğ sütlerimizden peynir, yoğurt tereyağı, kaymak ve krema yapabilir, sağlıkla içebilirsiniz.  


Çiğ Süt Nasıl Saklanır?

Mutlaka kaynatarak tüketilmesi gerekmektedir! Kaynatma işlemi sütün içerisindeki zararlı organizmaları minimuma indirir, yararlı özellikleri korunmuş olur. Kaynattığınız sütü buzdolabında 2 gün boyunca sağlıklı bir şekilde tüketebilirsiniz. 







IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.